Over La Volnaysienne

In 1994 resulteerden de vele passages door Bourgogne in het oprichten van La Volnaysienne, toen nog in Merksem. In het begin beperkte de activiteit zich vooral tot het organiseren van degustaties voor groepen. Vrij snel werden de eerste domeinen rechtstreeks geïmporteerd.

In 1999 werden de geklasseerde châteaux uit Bordeaux voor het eerst in primeur aangeboden.

Vanaf 2001 werd La Volnaysienne, dankzij jullie respons, een BVBA (nu BV).

Dat was ook het jaar waarin voor het eerst restaurants aangesproken werden. Het bezorgde La Volnaysienne een elan die hoofdzakelijk te danken was – en is – aan een aantal sommeliers of restauranteigenaars die ik hier graag dank.

In 2010 volgde de verhuis naar Schilde, steeds zonder “winkel”. Het concept steunt nog steeds op persoonlijke interactie, persoonlijke service. Op deze website vindt u daarvoor alle nodige gegevens.

Wijn is een wereld in constante verandering en het is een privilege om die van dichtbij – eigenlijk van binnenin – te kunnen volgen.

— Raymond Domen

Ons assortiment

Gedurende al die jaren werd het assortiment voortdurend uitgebouwd, aangevuld. Wijn is een ontdekkingsreis, een zoektocht waaraan nooit een einde komt. De affiniteit voor Bourgogne staat daarbij aandacht voor andere regio’s niet in de weg.

Neemt niet weg dat de hoofdrol toch aan Bourgogne is voorbehouden met, naast enkele van de meest toonaangevende domeinen, veel aandacht voor nieuwe, jonge talenten. Het gaat vooral om familiedomeinen waarmee gaandeweg een nauwe band is gegroeid. Dat geeft in de eerste plaats een goed gevoel maar het is ook essentieel om evoluties mee te kunnen volgen. Wijn is een wereld in constante verandering en het is een privilege om die van dichtbij -eigenlijk van binnenin – te kunnen volgen. Uitwisseling met een jonge generatie, die je hebt zien overnemen, is daarbij erg verrijkend en leidt ook tot nieuwe samenwerking.​

Reken op onze wijnkennis

La Volnaysienne staat klaar voor elke vraag met persoonlijke service en de expertise die groeide uit jarenlange ervaring in het vak. Onze passie voor wijn vloeit door alle aspecten van onze dienstverlening. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, werken wij enkel op afspraak.