La Volnaysienne logo
La Volnaysienne

Welkom bij La Volnaysienne

Reeds in 600 voor Christus verbouwden de Grieken wijn in het zuidoosten van wat nu Frankrijk is. Dat maakt de Rhônevallei het oudste Franse wijngebied. Het strekt zich over meer dan 200 km uit langs de oevers van de statige Rhône-rivier. Deze uitgestrektheid betekent dat er een grote verscheidenheid bestaat in de wijnen die hier geproduceerd worden. De wijnregio Côtes du Rhône wordt daarom onderverdeeld in Rhône Nord en Rhône Sud. Rhône Nord, ook wel Rhône Septentrionale genoemd, is het gebied van Vienne tot Valence. Rhône Sud gaat van Valence tot de Middellandse Zee.

La Volnaysienne in Schilde heeft een rijke selectie wijnen uit de Côtes du Rhône, zowel de Rhône Nord als de Rhône Sud. Wij onderhouden een vriendschappelijke samenwerking met deze producenten:

 

La Volnaysienne - Wijnhandel in Schilde - Côtes du Rhône

Rhône Nord:

  • Christophe Pichon
  • Natacha Chave

Rhône Sud:

  • Clos Romane (Cairanne)
  • Moulin de la Gardette (Gigondas)
  • Saint-Préfert (Chateauneuf-du-Pape)

 

Ontdek hieronder ons volledige assortiment. La Volnaysienne in Schilde heeft alles voor onderscheidende wijnliefhebbers. Wijn voor het aperitief, voor bij elk gerecht, en dessertwijn.
Rode wijn, droge en zoete witte wijn, rosé wijn en porto. Champagne, cava en andere mousserende wijn.
Of contacteer ons: om u de best mogelijke service aan te bieden, werken wij enkel op afspraak.

La Volnaysienne - Wijnhandel in Schilde - Côtes du Rhône

Ons assortiment

Onze service

U zoekt een Château Margaux van een specifiek jaar? Of u wil weten welke wijnen zullen passen bij het assortiment van uw kaas- en wijnavond? La Volnaysienne staat ten dienste van zowel kenners als liefhebbers.

  • Weet u welke fles uw wijnkelder zou verrijken? Wij hebben ze waarschijnlijk in voorraad, of we gaan er voor u naar op zoek.
  • Bent u op zoek naar een goede fles wijn of wijnkistje als cadeau? Wij stellen voor u een wijnpakket samen op basis van uw voorkeuren.
  • Vraagt u zich af welke wijnen uw etentje met vrienden het juiste cachet zullen schenken? Vertrouw op onze wijnkennis om voorbij het etiket te kijken en u het juiste advies te geven.

La Volnaysienne staat klaar voor elke vraag met persoonlijke service en de expertise die groeide uit jarenlange ervaring in het vak. Onze passie voor wijn vloeit door alle aspecten van onze dienstverlening.
Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, werken wij enkel op afspraak. Contacteer ons.

La Volnaysienne - Wijnhandel in Schilde - Côtes du Rhône
Database Error; SQL: SELECT DISTINCT `t`.* FROM `wp_posts` AS `t` WHERE ( ( `t`.`post_status` IN ( "publish" ) ) AND ( `t`.`post_type` = "artikelspod" ) ) ORDER BY datum DESC, `t`.`menu_order`, `t`.`post_title`, `t`.`post_date` LIMIT 0, 3; Response: Unknown column 'datum' in 'order clause'