La Volnaysienne
Uw vertrouwde wijnhandel voor Schilde en wijde omstreken
Categorieën
- Frankrijk (190)
- Méthode Traditionelle (1)
- Champagne (4)
- Witte en Rosé wijnen (77)
- Vins Régionaux (wit) (12)
- Alsace (3)
- Loire Pays Nantais (1)
- Loire Touraine (3)
- Loire Centre (8)
- Bordeaux (3)
- Bourgognes Blancs (43)
- I. et D. Pommier (2)
- J.-P. et C. Grossot, Chablis (5)
- Jean-Marie Bouzereau, Meursault (2)
- Thierry Matrot, Meursault (7)
- Etienne Sauzet, Puligny-Montrachet (2)
- Bachelet-Monnot, Puligny-Montrachet (8)
- Vincent et Sophie Morey, Chassagne-Montrachet (4)
- André Moingeon, St-Aubin (2)
- Jean-Baptiste Ponsot, Rully (3)
- Yannick Letourneau, Burgy (1)
- Louis Max, Nuits-St-Georges (1)
- Saumaize-Michelin, Vergisson (6)
- Rhône Nord (1)
- Rhône Sud (1)
- Rode wijnen (110)
- Vins Régionaux (rood) (8)
- Loire (1)
- Bordeaux, Côtes de Bordeaux (3)
- Bordeaux Pomerol (1)
- Bordeaux, St.-Emilion (1)
- Bordeaux, Graves, Pessac-Léognan (3)
- Bordeaux, Médoc (3)
- Bordeaux, Haut-Médoc (1)
- Bordeaux, Margaux (6)
- Bordeaux, St.-Julien (2)
- Bordeaux, Pauillac (4)
- Bordeaux, St.-Estèphe (2)
- Bourgognes Rouges (63)
- Dom. Bachelet-Monnot (2)
- Dom. Alain Burguet, Gevrey-Chambertin (1)
- Géantet-Pansiot, Gevrey-Chambertin (1)
- Arlaud, Morey-St.-Denis (20)
- Michel Gros, Vosne-Romanée (3)
- David Duband, Chevannes (27)
- Manuel Olivier, Nuits-St-Georges (1)
- R. et P. Bouley, Volnay (2)
- Dom. Matrot, Meursault (2)
- Vincent et Sophie Morey, Chassagne-Montrachet (4)
- Jean-Baptiste Ponsot, Rully (1)
- Rhône Nord (3)
- Rhône Sud (8)
- Italië (5)
- Spanje (6)
Zoeken
Moulin de la Gardette, Gigondas
Gigondas wordt vaak beschouwd als de kleine broer van Chateauneuf. Gelegen tussen Avignon en Vaison-la-Romaine, omvat de appellatie een vijftal verschillende terroirtypes die, vertrekkend van de alluviale afzettingen bij de rivier Ouvèze, oplopen tot aan de Dentelles de Montmirail. Moulin de la Gardette bevindt zich in dit hoger gelegen deel van de Dentelles de Montmirail (100-330 m). Zijn bodem (marnes calcaires) draagt sterk bij tot finesse, complexiteit, diepte. In 1988 nam Jean-Baptiste Meunier hier de leiding op zich, na stages in de Napa Valley en in Chateauneuf. Constante progressie sindsdien. Certificaat bio in 2012. Jean-Baptiste wil vooral heel natuurlijke wijnen maken met minimum interventie. Ze vallen op door hun verfijnde textuur, mooi geïntegreerde tanines, perfecte beheersing van het hout.